0%

Facebook Pixel

Facebook üzerinde yayınlanan reklamlardan elde edilen bilgilerle dönüşüm ve retargeting yapılmasını sağlayan kod parçasıdır.

Retargeting : sitemize alışverişe giren birine ileri aşamalarda farklı yerlerde reklam göstererek onu geri dönmesini sağladığımız bir hedefleme sistemidir.

İki türlü retargeting vardır : Pixel temelli ve Liste temelli

Pixel temelli retargeting de, kullanıcının tarayıcısında javascript kodu çalıştırılır ve çerez ile kullanıcıya başka bir yerde reklam gösterilir.

Liste temelli retargeting de kullanıcının sitenizle etkileşim kurması gerekir. Üye olduğunda email adresi alınan kullanıcı tekrar bu email adresi yoluyla sosyal medya hesapları belirlenerek, bunlarla giriş yaptığı yerlerde, kullanıcılara reklamlar gösterilir.

Olay Kodu : Javascript koduna eklenen satırlardır. Kullanıcın hangi aşamada olduğunu retargeting sistemine bildirir.

Pixeldeki olay kodları şunlardır : Search, ViewContent, AddCart, AddToWishList, IniateteCheckOut, AddPaymentInfo, Purchase,Lead

ViewContent : Bir kullanıcının içeriği görüntülenmesi, o ürüne ilgi duyduğunu gösterir. Onun için görüntülenmede bu olay kodu çağrılır. (ürün/sayfa görüntüleme çağrılır)

Search : Bir kullanıcının sitenizde arama yapması, markanıza ve ürünlerinize ilgi duyduğuna işarettir. Bu kişiler birincil potansiyel müşterilerdir. (Aramalarda bu olay çağrılır.)

AddToCart : Sitenizden herhangi bir ürünü satın almaya karar verip, vazgeçmiş kişi, indirim ve kampanyalarda ilk hedeflenmesi gereken kişilerdir. (Bu olay sepete eklemede çağrılır.)

AddToWishlist : Site istek listesi oluşturmaya müsaitse, istek listesine ekleyen kullanıcılara o ürünle ilgili kampanyaları sunabilirsiniz. (istek listesine eklemede çağrılır)

InitiateCheckout : Sizden alışverişini tamamlayan, ürün sahibi olmuş müşteriniz için bu olay çağrılır. Bu kişileri yeni fırsatlardan haberdar edebilirsiniz. (alışverişi tamamla butonunda çağrılır)

AddPaymentInfo : Kişinin ödeme bilgilerini paylaşması size güven duyduğuna ve potansiyel müşteri olduklarına işaret eder. (ödeme formu gönderme butonunda çağrılır)

Purchase : Sizden satın alma işlemini tamamen başarıyla tamamlamış müşteriler için kullanılır. Bu kişilerin sizden yeniden ürün olma ihtimalleri yüksektir. (satıl alma sonrası teşekkürler sayfasında çağrılır)

Lead : Sitenizde kullanıcılar yorum yapabiliyorsa, kullanıcının yorum yapması ürününüzden etkilendiği ve ürünü merak ettiğini işaret eder. (yorum gönderme butonunda çağrılır)

CompleteRegistration : Sitenize üye olma olayıdır. Birinin sitenize üye olması, ürününüzü almaya meyilli olduğunu gösterir. (kayıt formu gönderme butonunda çağrılır)

fpq('track','ViewContent');